Subscribe to Get Free SMS alert for SCDL Assignments

SCDL Assignments Share & Earn Program.

Hello everyone !!.

So hows life going with SCDL ?. Do you think you are getting bored with SCDL Study and SCDL Assignments ?. So want some fun & funds as well ?

Click below to earn money by sharing your SCDL Assignments:-

SCDL Assignments Share & Earn Program.

Tuesday, August 10, 2010

Total Quality Management SCDL Assignment

Bookmark and Share
SCDL Assignment Of Total Quality Management

Q1 Three keys for leader to create passionate work environment are
a- effectiveness
b- start with self
c- have a vision that produces passion
d- put employees first

Q2 The vision for an institution or organization must
a- be defined in a language that is compelling
b- drives the processes and behaviour of people
c- written in a language that is attractive
d- be displayed at prominent places on the premises

Q3 QFD means
a- Quality function deployment
b- Quality function development
c- Quantity function development
d- Question for development
Ans: a

Q4 The are of benchmarking get identified
a- with the passage of time
b- by the auditors
c- from arrange of processes
d- as soon as the audit is over and the reports are received
Ans:b

Q5 Business operation rotates
a- measure
b- analysis
c- production
d- growth
Ans:

Q6 Deming defines qualities in terms of
a- quality of process
b- quality of design
c- quality of conformance
d- quality of people

Q7 check sheet is
a- a simple recording machine
b- a simple checking machine
c- a process method
d- a simple recording machine

Q8 Each business is driven by
a- market
b- its vision
c- managing director
d- people

Q9 Planning process is initiated by
a- inputs
b- control
c- outputs
d- customers

Q10 Assessing the level of effectiveness of the quality management is the priority of leadership (T/F)

Q11 ISO revision is planned in 2008 (T/F)

Q12 The imperatives for the business in this century are
a- leadership style at the CEO level
b- economic
c- social
d- environmental

Q13 Planning is now an important tool (T/F)

Q14 An auditor must listen through
a- feel
b- see
c- gossips
d- hear

Q15 Your thinking and ideas need to be developed as the subject of quality
a-

Q16 A model is conceptualized by the people in the organization (T/F)
Ans:

Q17 Identification is essential
a- for people to align with the organization
b- for entry into organization premises
c- To know who and what we are
d- Because HRM demands it

Q18.The principle of concentration of forces is selecting the territory of market in a limited way to ensure full deployment of resources (T/F)
Ans:

Q19.Organisation design process--------------to prove its ability to accomplish purpose of organization
a- acceptance
b- approval
c- validation
d- testing

Q20 The judgment on effective helps management to -----------own performance

a- validate
b- safeguard
c- critise
d- benchmark

Q21 The observations helps in making list of
a- profit and losses
b- strength and weakness of the processes
c- asset and liabilities
d- rules and regulations

Q22 Process of continual improvement led to enhancing
a- profits
b- need for adoption
c- production targets
d- performance in future
Ans:

Q23 Annexure of ISO 14001 deals with how to go about hazard identification and the assessment and control of risk (T/F)
Ans:F

Q24 -----has objective fro assessing quality in the outcome
a- plan
b- vendor
c- customers
d- Staff
Ans: a
Bookmark and Share

Human Resource Development and Training SCDL Assignments

Bookmark and Share
SCDL Assignments of Human Resource Development and Training

HRD training and development

1. All these costs need to be taken into consideration in the cost benefit analysis
a- Direct & Indirect
b-training assessment
c-social
d- financial

Ans-a, c, d

2. Management development program provides
a-wide awareness
b-enlraged skills
c-training design
d-Quality management

Ans: d

3. Performance standards are set considering
a-criterion relevance
b-Criterion Deficiency
c-Reliability
d-need

Ans: a, b, c

4.Popular way for analyzing careers to look at them as made up of
a-employees
b-managers
c-stages
d-positions

Ans-c

5. The intension of cost benefit analysis is simple-benefits should exceed
a-costs
b-purchages
c-expectations
d-program outcomes

Ans:a

6. If rewards are visible it encourages employees to be ---------------------
a-Attentive
b-Motivated
c-Work oriented
d-Involved

Ans: b

7. Identification of the steps involved in task analysis is attributed to

a-Campbell
b-McGhee &Thayer
c-Goldstein
d-Mackey

Ans- a

8. If one keeps auditing the quality of training, the quality of products will keep improving dramatically (T/F)

Ans: True


9. Number of years in business & experience in the particular content are not really any criteria for selection of a vendor (T/F)

Ans:True

10. To study main requirements of an efficient & systematic recruitment process which should be examined?
a- Determining the vacancies
b-sourcing strategy
c-preparing and publishing information
d- selection

Ans-a,b,c

11. According to Kirkpatrick evaluation framework the criteria for evaluation can be

a-objective
b-reaction and learn
c-job behaviour
d-results

Ans-b,c,d

12. The awareness of the increasing intense competition has resulted in greater understanding by ------------------------of the importance and value of training.

a-senior line manager
b-trainers
c-trainees
d-employees

Ans:a

13. What are the sources of recruitment of educated manpower?
a-Local Employment exchange
b-on campuss interview
c-Career advisory and service Agency

Ans: a,b,c

14. This play important role in the collection of data
a-season
b-timing
c-climate
d-counts

Ans:b

15. ROI evaluation is often characterized as a-------------------------- process

a.difficult and expensive

Ans-a

16.Complete objectivity in auditing---------------------
a-impossible
b-possible
c-mandatory
d-compulsory

Ans-a

17.Constantly retain workers in the theory and practice of TQM (True/False)
Ans-True

18. Training increasingly seen as --------------

a. training for change

Ans-a


19. Gain sharing refers to
a. Give a bonus to the employee from profit based on performance
b. paying employees a bonus based on improvements in the operating result of an organization.

Ans:b

20.Auditing may not required to present a budget regarding 3 operations ( True /False)

Ans- True


21. BARS consists of ----------------

a. a series of 5 to 10 vertical scales
b-a series of 5 to 10 horizontal scales
Ans-a

22. Performance appraisal program are always formal (True/False)

Ans-True

For SCDL Sample Paper, SCDL Solved Assignments, SCDL Model Papers, SCDL previous year question papers, SCDL Assignment, SCDL Papers, SCDL HR/Finance Papers, SCDL Assignments 2009,SCDL Pune Exam, SCDL Pune Papers. Check below for SCDL Human Resource Management, SCDL Finance Mangement, SCDL Material Management, SCDL Businees Managements assignments.SCDL Research Methodology and Project Report,SCDL Research Methodology and Project Report assignment

Click below to for more SCDL Assignments, SCDL Papers, SCDL Sample Papers,SCDL Solved Assignments, SCDL PGDBA Assignments:


Click below fot for More SCDL Assignment/SCDL Assignments/SCDL Papers:

SCDL Solved Assignments and SCDL Sample Papers
Bookmark and Share